The Plan

Göteborgbandet The Plan, der anno 2006 kun har forsanger Theodor Jensen som fast medlem, har begået en lille perle til de lange mørke efterårsaftener. Vi bevæger os i det svenske indieunivers, med en sanger hvis stemme konstant er ved at knække over, og hvor der ikke holdes igen med den musikalske pallet. Strygere, blæsere, diverse orgler og ikke mindst Jensens fremragende guitarspil, skaber rammen om en håndfuld smukke og skrøbelige sange.

Tidligere var The Plan akkompagneret af blandt andre Håkan Hellström på bas, og de to legekammerater Jensen og Hellström har sammen været eksponenter for en energisk og strittende svensk popmusik, ikke mindst i deres fælles projekt Broder Daniel. Men på ‘Walk For Gold’ er der skruet ned for det skæve og eksperimenterende til fordel for en mere ren og storladen lyd, hvilket klæder de ti fine skæringer.

Det Arcade Fire-inspirerede ‘Ruthless Eyes’, titelnummeret ‘Walk For Gold’ og ‘Bus’ har alle den gode popmelodi som ledetråd med en rocket bund. I ‘Another’, ‘Stay Awhile’ og ‘In her Eyes’ er det det følsomme og skrøbelige, der er i centrum, og albummet lukker og slukker med en majestætisk hymne på latin. Her er tale om er kvalificeret bud på et stemningsmættet soundtrack til efteråret.

The Plan. 'Walk For Gold'. Album. Razzia/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af