Volbeat – indbegrebet af rock’n’roll

Med riffet til Pantera’s klassiker ‘Cowboys From Hell’ indledte guitarist Franz ‘Hellboss’ en koncert, der var indbegrebet af rock’n’roll. Fra Pantera gik det direkte over i Volbeats eget ‘Another Day, Another Way’, og allerede her var det gamle pumpehus forvandlet til et stort, gyngende dansegulv. Det var tydeligt, at de fire musikere nød at spille i det fuldstændigt udsolgte Pumpehuset, og det smittede af på publikum. Bandet lagde hårdt ud med en håndfuld hits fra deres debutalbum, og salen skrålede med, så forsanger Michael Poulsens stemme til tider var ved at drukne.

En knitren efterfulgt af en pludselig stilhed. ‘Hellboss’ var snublet i en ledning, og der lå en alt for dyr Marshall-forstærker på gulvet. I et par minutter var der panik på scenen, hvor et par roadies baksede for at få skidtet til at give lyd fra sig. Men det lykkedes desværre ikke, og hvad gør man så? Hvis man hedder Volbeat, så fortsætter man og kompenserer for lyden ved at spille bagdelen ud af bukserne. True rock’n’roll style.

Bandet forsatte ufortrødent med en hyldest til Johnny Cash, ‘Sad Mans Tongue’. Et nummer kraftigt inspireret af Cash’s klassiske ‘Folsom Prison Blues’. Og netop inspirationen fra ikoner som Elvis og Johnny Cash er helt åbenlys i Volbeats sange og uden tvivl en af grundene til, at det hårdtarbejdende heavy-band har fået så meget succes. De forstår nemlig at kombinere den hårde, upolerede metal med helt klassiske melodier og tekster, som enhver kan rocke med til.

Koncerten var en overbevisende kraftpræstation, og et synligt bevis på et band, der bare har et forbandet højt bundniveau. En sveddryppende storartet koncert, der tangerer til undertegnede bedste koncertoplevelse til dato, da han som lille knægt var ved at tisse i bukserne af glæde i KB Hallen, over at høre Panteras fænomenale power-grooves. Grooves som Volbeat til fulde matcher.

Koncerten indgår i programmet for Copenhagen Music Week 2006, der afvikles 25. oktober til 2. november.

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af