Fat Jon & Styrofoam

‘The Same Channel’ er resultatet af mødet mellem en amerikansk rapper og en belgisk guitarist og lap top artist. Fat Jon, bedre kendt som en del af hiphop kollektivet Five Deez, er rapperen med den karismatiske stemme, mens Arne Van Petegem er talentet fra Antwerpen, der med smag for detaljer mestrer genreblandingen.

Det er efterhånden to år siden belgiske Petegem lod høre fra sig. Dengang var det med den anmelderroste ‘Nothing’s Lost’, hvor kantede clicks og beats blev tilsat en strømlinet popskabelon. De skæve lyde og detaljerne er også at finde på nærværende udgivelse, hvor Styrofoam beviser sine talenter og ikke mindst behersker genreblandinger ganske stilfuldt.

Gentagende gange foretages der temposkift; fra det halvsløve, dystre og melankolske til et mere energisk og pågående udtryk. Fat Jon besidder et sikkert flow, og når tempoet skrues i vejret, følger han ganske imponerende trop. Rapperen står for den mørke stemme, mens Petegem er mere blød og poppet i betrækket. Det er melodiøse og melankolske elektroniske melodier der danner bund for flere af sangene, og i de tilfælde, hvor udtrykket skifter, er det fordel for en fandenivoldsk stemning med højt tempo og en kantet computergenereret lyd.

De to musikere, der mødte hinanden for fem år siden, da Arne Van Petegem inviterede Fat Jon til en workshop, har trods deres musikalske ståsteders forskelligheder fundet fælles fodslag på et album, der måske ikke går over i historien, men ikke desto mindre besidder et stilsikkert udtryk.

Fat Jon & Styrofoam. 'The Same Channel'. Album. Morr/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af