Pétur Ben

Ikke nok med at den delikate titel kører forventningerne i stilling, sørme om de ikke også til overmål indfries på det, der viser sig at være en række melankolske saltvandsdryp, der brydes effektivt af ekkoer fra stormfulde atlanterhavsbrændinger. Titlen antyder en introspektiv opdagelsesrejse, men her er ikke tale om en ensrettet kollisionskurs, men nærmest snarere en moden hyldest til og anerkendelse af svaghedens tilstedeværelse som et uomgængeligt element.

Det er tunge sten, der vendes, men når Pétur Ben ikke blot er i besiddelse af et funklende flot sangskrivertalent, men til dagligt også fungerer som velspillende guitarist for Mugison, bliver resultatet på ‘Wine for My Weakness’ til tider ganske gåsehudsfremkaldende.

Selvom det umiddelbart kan virke som klassiske singer/songwriter-ingredienser, vi har med at gøre, transcenderer Pétur Bens debutalbum de forventninger, man umiddelbart kunne have til et album indenfor den genre med sine imødekommende og lidt fandenivoldske kompositioner samt en forfriskende afveksling i instrumenteringen.

Pétur Ben træder for alvor i karakter som en helstøbt musiker, der på fremragende vis får manifesteret sit sangskrivertalent, uden at det hverken virker påtaget, anstrengt eller halvhjertet. Endnu en nykomling står klar til at slå sine folder uden for Island, velkommen skal han være.

Pétur Ben. 'Wine for My Weakness'. Album. 12 Tónar.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af