Sparklehorse – for lidt gravstemning

Det var et længe ventet gensyn med den amerikanske sangskriver Mark Linkous’ enmandsprojekt Sparklehorse, da han fredag aften vente tilbage til en dansk scene for første gang i fem år. Stadig lige så sørgmodig og fuld af ironi over livets surhed som sidst, men musikalsk forvandlet fra en skævvreden gravstemnings-sanger til en gammeldags rock’n’roll bandleder.

Sangene fejlede selvfølgelig intet. De var skiftevis præcis så temperamentsfulde og smukke som regnvejr på en sommerdag og solskin på en vinterdag, men leveringen haltede hos Linkous og hans midaldrende band. Der blev sat et alt for stort fokus på forvrængede guitarer og lige-ud-ad-landevejen sammenspil, hvilket lå langt væk fra Sparklehorses tidligere besøg. Her skabte det skæve og det langsommelige en tryllebindende verden at træde ind i.

Aftenens noget skuffende affære skyldtes et fokus på de fire albums mest slagfærdige sange. Således blev mange af Linkous’ bedste, tristheds-smukke sange sat ud på sidelinjen. Enkelte blev skam leveret med deres effektive virkning til følge, eksempelvis den hypnotiserende ballade-perle ‘Sad and Beautiful World’ samt den Beatles-glade ‘Gold Day’.

Til stor glæde ude blandt publikum, der så godt som havde fyldt Vegas store sal fra væg til væg for at tage imod Mark Linkous. Til gengæld beærede han så os alle med et længe ventet besøg, men den gennemførte gravstemnings-magi han elskes for, havde han altså desværre ikke medbragt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af