Alice Sings the Petterson Songbook

Hvilken forfriskende dansk debut! Hvad der først virker som en fiffigt udspekuleret hybrid af tre forskellige perioder og genrer, samler sig snart for lytteren til en yderst sammensat cocktail med evergreen-glød og en både sanglig og lydlig stræben efter at vinde nyt terræn.

De tre perioder – 30’ernes gatsbydanserytmer og Broadway-musicals, 60’ernes toner a la Herb Albert & Tijuana Brass og 70’ernes instrumentale popmusik fra Burt Bacharach – blandes opfindsomt gennem sangskriveren Mikkel Pettersons bebarbejdning af samme. Det giver sangerinden Alice Carreri det mest levende forlæg og en veldefineret ny ramme at folde sin varierede stemme ud i.

Nok ligger hendes sang tæt på tidens cafédyrkede easylistening, men hendes stemme flytter sig hele tiden ubesværet ind og ud mellem mellem genrerne, det være sig indiepop, gatsby, cabaret, musical og blåtonede jazzballader. Fra den festlige, forlokkende New York-hyldest i ‘Take Another Look’ til den smertefulde kærlighedssang ‘Will You Wait for Me’ står hun distancen.

Med tre afdæmpede, nøgne sange i midten har albummet en afstemt kerne, der netop forhindrer, at resten af numrene stikker af som blot og bar stiløvelser. Mikkel Petterson har evnen til at kombinere sig frem og Carreri formår at løfte materialet gennem sin sang. Tilsammen får de kærligheden til musikken og sangen til at glide kælent og smittende igennem til lytteren.

Alice Sings the Petterson Songbook. 'Alice Sings the Petterson Songbook'. Album. Sonet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af