The Thermals – forbandet cool

På en aften, hvor Københavns gader var i brand, og man som koncertgænger skulle kæmpe sig forbi et større team af kampklædte politibetjente foran Christiania for at komme frem til sit bestemmelsessted, ja så var allerede optakten til lørdagens koncert med de politiske punkrockere/indie-kids fra The Thermals ganske ‘for real’ længe før, bandet gjorde sin entré på scenen.

Indignationen over tidens religiøse og politiske klima i USA er det altoverskyggende tema på The Thermals nyeste udspil, ‘The Body, The Blood, The Machine’. Et velgjort album, der er skåret efter skabelonen med tre minutters effektive og stramt komponerede energiudladninger, mixet med forsanger og guitarist Hutch Harris særegne stemme, slet ikke ulig en ung Michael Stipe.

Og netop denne stramme og nærværende intensitet var det helt centrale omdrejningspunkt for, hvad The Thermals gav publikum koncerten igennem. Fra de fire bandmedlemmer trådte på scenen, til de godt en time og hele 21 numre senere forlod lokalet igen, blæste de bogstaveligt talt ørene af folk foran scenen. ‘Here’s Your Future’ nærmest skreg Hutch Harris ud gennem mikrofonen og trommehinderne dirrede i takt med, at bassisten Kathy Foster manisk hoppede op og ned, og Harris piskede sig selv og sit band fremad med et engagement, der var forbandet og fantastisk cool.

Så alt i mens politiet fik slukket branden i Prinsessegade, fik The Thermals tændt op for en ny, og særdeles inspirerende en af slagsen, indenfor på Loppen. Skåret ind til benet, uden hverken for meget overflødig snak eller overspringshandlinger, blev et godt udvalg af bandets numre fra den nyeste udgivelse og bagkataloget brændt af, indtil vi alle bagefter stod udmattede med et smil på læben.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af