Jarvis Cocker – sprechtalmeister og excentrisk kunstner

Konklusionen efter Jarvis Cockers koncert må lyde hen i retning af ‘verden er forfærdelig’. Du kan lige så godt, først som sidst, forberede dig selv og dine børn på det. For det har aldrig været hans stil at holde sin samfundskritik for sig selv, og såvel album som søndagens koncert viste, at manden stadig har masser af benzin at hælde på det flammende bål, der brænder under alverdens magthavere, der i bund og grund bestemmer, hvordan alle os dødelige mennesker rundt omkring skal leve vores liv.

Det lyder måske ikke som et særligt opløftende arrangement publikum i det tæt pakkede Store Vega havde begivet sig ind til. Men ret skal være ret, Jarvis var tilbage med fuld styrke. I front for et særdeles velspillende band var han både sprechtalmeisteren, der fortalte vittige og bidende historier, og den excentriske kunstner, der sprang rundt på scenen og udfoldede sit høje, tynde legeme i dekadente og krukkede dansebevægelser. Det levede på alle måder op til titlen på b-siden ‘One Man Show’, som var en del af aftenens repertoire.

At der dog kun ligger én albumudgivelse til grund for koncerten er den problemstilling, der måske også er nøglen til, hvorfor det aldrig blev en perfekt koncert. For nok er Jarvis en fantastisk entertainer, der mestrede at have publikum i sin hule hånd og samtidig udviste et kæmpe musikalsk overskud. Og så gav det også plus på kontoen, at han havde et band med, der fik lyden et niveau højere end hjemme ved dagligstuens højtalere.

Men hvordan man end vender og drejer det, så manglede der lige den håndfuld ekstra numre, der ville kunne erstatte de svage, der også eksisterer på pladen, og som Jarvis og band blev nødt til at spille sig igennem den times tid koncerten varede.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af