The Kissaway Trail – drømmen inden for rækkevidde

Det ser lovende ud for odensedrengene i The Kissaway Trail. De har radio-hittet med ‘Smother + Evil = Hurt’ og kan se frem til udgivelsen af deres debutalbum ikke bare i Danmark, men også i Europa, Japan, Australien og New Zealand til foråret. Soundvenue mødte bandets to forsangere til en snak om forventningerne til fremtiden.

The Kissaway Trail har blot eksisteret siden sommeren 2006. Tidligere var flere af medlemmerne med i bandet Isles, der opnåede en vis succes med albummet ‘We Have Decided Not To Die’, som de udgav i 2005.

»Vi besluttede at skifte navn af flere forskellige grunde, men primært fordi vi var blevet et helt nyt band med ny besætning og ny lyd«, fortæller bandets ene forsanger Søren Corneliussen.

Bandet havde bevæget sig væk fra den postrock-inspirerede lyd, som havde været Isles’ kendetegn, over mod en mere storladen rocklyd og denne lyd fik ekstra grobund, da de for to et halvt år siden fordoblede antallet af forsangere og sangskrivere, da Thomas Fagerlund kom med i bandet.

»Efter Thomas er kommet med, har vi ændret den måde, vi arbejder med sangskrivningen på. Tidligere skrev vi musikken sammen, men nu skriver Thomas og jeg numrene hver for sig, og først herefter tager vi det med i studiet, hvor hele bandet arbejder videre med sangene«, fortæller Søren.

At den nye arbejdsform har båret frugt, er der ingen tvivl om. Nummeret ‘Smother + Evil = Hurt’ har været et solidt radiohit og videoen har ligget nummer et på Liga DKs hitliste.

Vejen til international succes
Netop ‘Smother + Evil=Hurt’ har været med til at fange publikums og pladebranchens interesse. Faktisk er det lykkedes for bandet at skrive kontrakt med ikke færre end tre pladeselskaber: Danske Playground, Etch n Sketch fra Australien og det engelske selskab Bella Union, der udgiver navne som Midlake og The Dears.

»Det er ret underligt, at vores musik pludselig skal udgives i store dele af verden. Det hele er sket på så kort tid, at vi ikke helt har forstået det. Alene det at signe med Playground var jo kæmpe stort, og at så yderligere to selskaber gerne vil udgive vores musik, ja – så er det lidt en drøm, der er gået i opfyldelse. Vi har jo ikke prøvet noget i samme målestok før, sammenlignet med dette har vi jo bare spillet en masse røvballejobs«, udtaler Thomas.

De første koncerter i international regi er allerede på plads, da bandet skal spille to showcases på en af verdens vigtigste branchefestivaller, South By Southwest i Texas. Den ene koncert er til et dansk arrangement sammen med blandt andre moi Caprice og Powersolo, og den anden er i forbindelse med Bella Union, og de håber, at deres optræden kan være med til at åbne døre til det amerikanske marked.

»Vi har nogle kontakter, som vi håber, vil komme og se os spille, primært fra Amerika. For det er jo egentlig det eneste marked, vi mangler at blive udgivet på«, siger Søren smilende.

Grobunden
På trods af succes og udsigt til endnu mere fremgang har The Kissaway Trail stadig fødderne plantet solidt i Odenses muldjord, og de mener, at byen har været et godt sted at udvikle sig musikalsk.

»Vetos forsanger Troels Abrahamsen udtalte på et tidspunkt, at en af grundene til at der kommer god musik fra Århus skyldes, at man får lov til at være dårlig. Den første koncert man spiller kan være rigtig dårlig, men samtidig man har også tiden til at kunne udvikle sig. Det samme tror jeg også gør sig gældende for Odense. Derudover er miljøet rigtig godt. Vi er nok en del af en ‘Odense-musikerfamilie’, som mødes privat, støtter op om hinandens musik, og går til hinandens koncerter«, fortæller Thomas, der ligesom resten af bandet blandt andet er gode venner med The Spy in the Mes, hvis frontmand han endog har planer om at lave et sideprojekt sammen med på et tidspunkt.

Fremtiden
Hvordan fremtiden ser ud for drengene i The Kissaway Trail, tør de kun gisne om. Første stop på vej mod succesen er en turné rundt til danske spillesteder, og herefter venter der hårdt arbejde med den internationale promovering, turneer og festivaljobs i ind- og udland. Der er kun en ting en som er sikkert, det er nu drømmen skal forfølges, og de er parate til at gå langt for at nå den.

The Kissaway Trails selvbetitlede debutalbum er netop udkommet, læs anmeldelse her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af