Cold War Kids

Tom Waits ville elske dem – hvis han altså ikke allerede gør det. For selv om navnet måske ikke ringer den store klokke på vore breddegrader endnu, er californiske Cold War Kids på fremmarch i hjemlandet, hvor rygtet om bandets sirlige og særegne toner er begyndt at bimle i vandrørene.

Og det forstår man godt. Debuten er et fantastisk vildnis af støvet country, skramlet folk og støjende indie snoet sammen til tolv charmerende sange, der besidder samme snørklede idérigdom og fint forløste melodier som hos Wolf Parade og Clap Your Hands Say Yeah.

Det absolutte højdepunkt indtræffer allerede efter et par minutters spilletid med ‘Hang Me Up to Dry’, hvis ridsede og ringlende guitarriff slet og ret er noget af det mest fængende, denne signatur har haft i ørerne længe. Og sådan fortsætter albummet med at gøre sig til, fra den hit-potentielle ‘Hospital Beds’ til den momentane og florlette ‘Pregnant’.

Tindrende originale er de fire koldkrigsbørn som sådan ikke – det vil Tom Waits kunne skrive under på, for hans fordrevne og fordrukne klangunivers har tydeligvis gjort indtryk på bandet. Men Cold War Kids formår at omsætte forbilledernes styrker til deres eget lille, kreative gadekær af alternativ rockmusik uden at virke fortænkte – bare pokkers tiltalende. En fremragende debut.

Cold War Kids. 'Robbers & Cowards'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af