Diverse kunstnere

3 6

Vores ellers så udskældte public service-kanal kan andet end at bruge sine (vores?) penge på arkitektoniske prestigeprojekter på Amager. Radio Recordings er en af disse mindre omkostningstunge satsninger, der nu er nået til sin fjerde udgave. Skæringerne her orienterer sig som på den forrige kompilering mod dubben, hvor trommer og bas fremhæves og traditionelle instrumenter og vokal erstattes med elektronisk opskårede af samme slags eller nye ekkoende lyde.

De første minutters selskab er ikke særligt opkvikkende. Først på andet nummer, ‘Geiger’, den eksperimenterende Mikkel Meyers (feat. Eva Skipper) bidrag, kommer der gang i sagerne med en dubbet, minimal techno tilsat drilske lydcollager. Så ørene er spidset til Dj Pharfars (yes, ham fra ‘Stokken’) ‘Junglebog’, der byder på stemningsmættet, næsten ambient, jungle-dub komplet med brøl, pippen, kvidr og sitar-spil.

Men lyden af silende regn og fjernøstlige stemmers hvisken på nummeret herefter redder ikke kedsommeligheden i det islandske bidrag. Gab! Derimod kalder Anders Ilar på lytterens opmærksomhed helt ude fra de dybe og gennemfrosne svenske skove med en afgrundsdyb intro og pulserende dubby minimal techno. En stille rumlen indvarsler den følgende etape. Men blot kort før en hårdere og tungere basgang slår igennem. Den blot 15-årige producer Mike Sheridan skaber her et mørkt, genialt og minimalt track, der bedst betegnes som melankolsk storbyswing for Vesterbros allermest hærdede baggårdspumaer anno 2007.

Efter endnu et lidt jævnt nummer fra Xoki/Hieronymus nås Martin Decara og hans minimale men alligevel krydderiholdige ‘Koriander’, hvor melodier og loops leger tag-fat i konstant nye udviklinger og indviklinger. En ellers proper afslutning på en kompilering, der som sin forgænger efterlader lidt for meget mere at ønske sig, hvis langtidsholdbarheden skal sikres.

Diverse kunstnere. 'Radio Recordings Four'. Album. DR/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af