K-Os

K-os er platin-sælgende rapper/sanger/producer i sit hjemland Canada, hvor han med sin nu tredje udgivelse virkelig har cementeret sig som en af landets helt store musikalske talenter. Men af en eller anden grund, har hans store talent ikke slået igennem i Europa.

Lydmæssigt bevæger hans sig bevæbnet med et live-band igennem et utal af musikalske genrer, og hvis man skulle prøve at drage en sammenligning, så kunne man måske kalde ham for en futuristisk Motown-hitmager, da han har en evne til at finde de melodier, som næsten alle vil nynne med på.

På dette album har han fået bedre styr på sin sangstemme, og i sammenspil med det noget alternative, men fængende lydbillede, fremtræder han langt mere modig og overbevisende end tidligere. Lydbilledet indeholder lige et ekstra lag, og tempoet er blevet skruet en tand i vejret. En udvikling der klæder ham rigtig godt. Ikke fordi hans to tidligere albums på nogen måde er dårligere, men snarere fordi der er tale om en udvikling, hvor man ikke kan andet end at overgive sig og få endnu større respekt for hans diversitet.

Hans stil er efterhånden en meget stor gradbøjning af hiphop, men det er netop hans musikalske opdragelse, der gør ham unik, for udover at være født med en fantastisk stemme, så har hans mange år som rapper uden tvivl udviklet hans teknik. Hvad enten det er over rock, pop, funk, soul eller beatbox, så virker han uimponeret og urørlig med en mikrofon i hånden, og han har sammensat et album, der virkelig rammer bredt, og samtidig vil få en masse forskellige musikelskere til at tænke tilbage på, hvorfor de netop er det.

K-Os. 'Atlantis: Hymns for Disco'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af