Laleh

Et af Sveriges vel nok bedste eksempler på den perfekte integration må tilfalde den 25-årige iranske sangerinde Laleh. Hun formår nemlig at tage den traditionsbundne svenske vise under kærlig behandling og krydrer den med sin egen personlige og stærke fortolkning. Lige som debuten er pladen indspillet ene og alene af Laleh selv og indeholder en god blanding af både svensk- og engelsksprogede sange.

Det er de stille og skrøbelige sange, der fungerer bedst, for eksempel ‘Mamma’, der nærmest kunne være Cornelis Vreeswijk i en feminin og persisk udgave og titelnummeret ‘Prinsessor’. De to singler, der allerede har været spillet en del på P3 ‘Call on Me’ og ‘November’ viser derimod en mere midtersøgende side, hun dog bestræber ret overbevisende. Pladens bedste nummer, ‘Det är vi som bestämmer’, starter fin og sart, men ender med at vise tænder, når guitaren rigtig tager fat.

Her er et album, der har rigtig mange gode øjeblikke i selskab med en begavet og dygtig sangerinde, men som også har sine ligegyldige og lidt for radiovenlige momenter. Hun burde måske overveje at lukke nogle musikere ind i studiet næste gang, det kunne der jo gå hen og komme noget genialt ud af. For Lalehs stemme og talent fejler i hvert fald ikke noget.

Laleh. 'Prinsessor'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af