The Earlies

Opfølgeren til The Earlies’s kritikerroste debut ‘These Were the Earlies’ er svær ikke at lade sig imponere af. Og det er i sig selv ganske imponerende, idet debuten blev gjort til genstand for en regulær superlativ-tsumani, udløst af dybt begejstrede anmeldere verden over. Lur mig, om en ny kaskade af rosende ord ikke kan forventes på ny, idet der allerede fra de første musikaske spadestik bydes på en forbløffende sammensat tekstur, der emmer af smittende stemninger og frydefulde detaljer.

Den legesyge rock danser kinddans med både folkede og elektroniske indslag, hvilket bringer kompositionernes genremæssige favntag fuldt op på højde med de engang ligeså udforskende og afsøgende Gomez. The Earlies er dog helt sine egne gennem deres eklektiske arrangementer og påfund, der aldrig virker hverken flygtige eller forcerede.

Den måske lidt atypisk neddæmpede ‘The Ground We Walk on’, der får lov at udfolde sine prægtige stråler midtvejs på albummet, er den skæring, hvor The Earlies for alvor træder i karakter som fanebærere for fintfølende, melodisk skønhed. Et nummer, der med andre ord uden større svinkeærinder går skruppelløst og direkte efter at pirre tårekanalerne hos den afvæbnede lytter. Effektivt og tindrende flot. Og det er ord, som passende kan bruge på pladen som helhed.

The Earlies. 'The Enemy Chorus'. Album. Grönland/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af