Gemstar25 ‘Slumpop’

Der findes næppe nogen tal på hvor mange musikere, Prince har inspireret. Men med Gemstar25 kan han i hvert fald tilføje endnu en. Den danske debutant kan ikke løbe fra den vægtige inspirationskilde, men kan derimod bryste sig af at være aldeles udansk i sit udtryk.

Det skyldes primært, at debutalbummet trækker store veksler på den amerikanske musik fra 70’erne og frem til 90’erne. Således er både Beach Boys’ naivt drømmende surfer-rock, Marvin Gaye’s rørstrømske soul, Slick Rick’s tilbagelænede rimerier og – mest af alt – Prince’s soniske soulfunk hørbare i lydbilledet.

Med så mange tydelige referencer, så kan det være svært at skabe et originalt udtryk, men heldigvis besidder Nikolaj Manuel Vonsild alias Gemstar25 en imponerende vokal, der ubesværet flyder ind og ud mellem skønsang, primale skrig, dovent snik-snak og revsende rap.

Gemstar25 formår at sætte sit personlige aftryk på den storsvingende ‘Professor Stillgreen’, den iørefaldende ‘Rollercoaster’ og den sløvt trippende ‘Since’. Desværre står han ofte i skyggen af forbillederne, ligesom musikken sjældent bliver farlig og vedkommende, men ender med at sjaske rundt i sursød soulsovs.

Gemstar25 ‘Slumpop’. 'Slumpop'. Album. Baby Making/Sonet/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af