Mika

Der er nærmest ingen grænser for hvor hypet den engelske sanger og performer Mika er i hjemlandet England. Der er afsindig mange og ikke mindst tårnhøje forventninger til denne vidunderdreng, der blev født i Beirut, voksede op i Paris og nu er bosat i London. Der skal da heller ikke herske nogen tvivl om hans enorme talent. Hans stemmes spændevidde er for eksempel i sig selv fantastisk. Han formår at servere en falset i verdensklasse.

Indholdet på debuten en ordentlig røvfuld blandende popbolsjer. Og hver eneste sang opfylder afgjort de kriterier, der skal til for at få spilletid på de kommercielle radiostationer. Mika er både Freddy Mercury for fuld udblæsning i ‘Big Girls’ og førstesinglen ‘Grace Kelly’. Sissor Sisters i i ‘Love Today’ og ‘Stuck in the Middle’ og Robbie Williams i ‘My Interpretation’. Men hvor for eksempel Robbie altid har været en småpinlig undskyldning for sig selv, uden talent, viser Mika et kunstnerisk og kreativt overskud, der giver de banale popeskapader væsentlig mere bid.

Hele showet er serveret med en nærmest ukrænkelig selvsikkerhed, og man kan undre sig over, hvor han dog har været indtil nu. Men man skal dog lede længe efter de dybe tallerkner. Her er ikke tale om noget genremæssigt banebrydende eller grænsesøgende, men om et soundtrack, der tager sig godt ud til festen, hvor alle er inviteret.

Mika. 'Life in Cartoon Motion'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af