Sivert Høyem & The Volunteers

Madrugada er et band, som nok kun de mest dedikerede musiknørder nikker genkendende til i Danmark, hvorimod de i Norge nærmest har fået status som nationens rock-koryfæer. Men sådan kan afstanden over Skagerrak jo være så lang, når man kigger på landkortet iført de fedtede musikbriller. Det er med det i mente, man måske bedst kan betragte Sivert Høyems andet solo-/sideprojekt efter den udmærkede ‘Ladies and Gentlemen of the Opposition’, idet soloprojekterne er blevet det fristed, hvor han tillader sig at parkere tilværelsen som mediebevågen frontmand i de populære mørkerockere Madrugada.

Klassisk motivation for et sideprojekt, velsagtens, men alligevel krydret med en sofistikeret bredde i betragtningerne og inspirationen, der spænder fra dagens trafficking-problematik til et 13-binds litterært værk fra 1500-tallet – hvorfra covermotivet også er taget.

Den tematiske bredde, der elegant er destilleret gennem Høyems konsekvente og hårdtslående pen genfindes dog ikke i udførelsen, der stadig byder på klassisk Madrugada-lyd, hvilket desværre får sideprojektet til indfinde sig lidt i Madrugadas skygge. Og hvis man absolut skal tage et fast greb om riven og anfægte noget problematisk, er det netop muligheden for at lege mere med arrangementerne, der synes lidt forspildt. Dog kommer noget fra Høyems kvalitetsmættede hånd aldrig til at fremstå som irrelevant.

Sivert Høyem & The Volunteers. 'Exiles'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af