The Cakekitchen

Siden slutningen af 70’erne har new zealandske Graeme Jefferies skabt musik, der bevæger sig i et uforligneligt univers tilsyneladende upåvirket af omgivelsernes eventuelle forventninger eller forbehold. I bandet This Kind of Punishment indspillede han sammen med sin bror kryptisk grænsesøgende musik på firesporsbåndoptager meget længe før noget hed lo-fi, hvorfor kultbandet i dag forståeligt anerkendes som forløbere for en hel generation af efterkommeres omfavnelse af DIY-æstetiken, så som Pavement og Guided by Voices.

Multiinstrumentalisten Jefferies, behersker næsten alle eksisterende instrumenter, men trods det har vi at gøre med en diskretionens og minimalismens mester, hvis styrke er at subtilt lade sangene ændre karakter på overraskende måder.

På denne første af to plader udgivet med kort mellemrum serveres rigeligt til fordybelse. Den gådefulde situation, der udspilles i ‘I’ll Buy You One More Frozen Orange Juice’, rastløst insisterende folk på ‘The Prospector’s Song’, den klaverdrevne ‘I Think I Had Too Much to Drink Last Night’ fanger smerteligt flot tømmermændenes grumme kvaler, ligesom genialt betitlede ‘The Longer You Leave It the Less It Goes Away’ er ligeså tragisk verdensfjern som bidsk protesterende.

Med ligeså forbløffende instrumentation som hos John Cale, litterært kraftfulde ordrige tekster som hos Bob Dylan og noget genuint anderledes som hos Syd Barrett, kan det ikke fornægtes, at det her er egensindig musik fuld af integritet, men hvis du åbner dig op for den, i modsætning til at forestille dig det omvendte, så vil du beriges med toner, der udvider sindet og følelserne.

The Cakekitchen. 'Everything's Driving You Crazy Cos You Just Can't Get What You Want'. Album. Eggbox/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af