Viva Vertigo

Smides Viva Vertigo’s seneste skæring lemfældigt ind i stereoanlægget, vil du overraskes over måden, hvorpå stuen konsekvent indtages af 50’er-rock med store bukseopsmøgninger og højt hår. Det danske band albumdebuterede i starten af årtusindskiftet på Bad Afro Records med Sune Rose Wagner bag producerpulten og er nu igen albumaktuelle med et album opkaldt efter et alternativt spillested i Texas, der tilbage i slut-60’erne kæmpede en brav kamp mod myndighederne.

Denne gang arbejder Viva Vertigo blandt andet sammen med Baby Woodrose, der et kortvarigt øjeblik har lagt hashpiben på hylden og suppleret et par numre med nogle overraskende ikke-psykedeliske guitar- og korsekvenser.

Resultatet er en samling fængende sange, der desværre hæmmes noget af en ganske passionsforladt vokal, som yderligere snubler over en lige lovlig danskinficeret artikulation. Konsekvensen er, at det i større grad er billeder af sovs og kartofler, frem for åbne, benzindunstende amerikanske highway-landskaber, som køres i stilling i den indre drive-in biograf. Dog kommer Lise Cabble, tidligere sangerinde og sangskriver i Miss B. Haven, til undsætning et par gange, hvilket tilfører en kærkommen balance i vokalregnskabet. Ellers byder ‘Vulcan Gas Company’ på referencer til skrivekoryfæerne Charles Bukowski og Hunter S. Thompson og desuden en stor mængde rockabilly-attitude, der tildeler udspillet et lille, nødvendigt skær af autensitet.

Viva Vertigo. 'Vulcan Gas Company'. Album. Slingshot Sound.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af