Bill Callahan

Hidtil har Bill Callahan udgivet adskillige album og ep’er under navnene Smog og (Smog). Nu smider han pseudonymernes beskyttende tryghed, men det betyder intet, for den amerikanske singer/songwriter har begået endnu en fantastisk plade. Fuld af dybde og leveret smukt af Callahans dybe stemme.

De indadvendte sange er fremragende og behandler blandt andet emner som kærlighed, parforhold, hunde og mere frie associationer over følelser. Callahan trækker på den amerikanske country-tradition, men udtrykket er meget varieret, og det er ganske imponerende, at han kan få så meget saft og kraft ind i en meget simpel instrumentering. Førstesinglen ‘Diamond Dancer’ er en funky sag med skarpe trommer og sporadisk klimten på guitaren. ‘The Wheel’ er en lejrbålsang akkompagneret af kor og orgel, men de helt store højdepunkter er ‘Sycamore’ med det lækre kor i baggrunden og ‘Day’, hvor Callahan øser løs af de store følelser. Det er simpelthen smukt.

Og selvom der er følelser på spil bevæger Callahan sig ikke kun i skyggerne, for der veksles fint mellem mørke og mere glade sange, ligesom der til slut også er plads til raffineret humor i den alternative kærlighedshymne ‘A Man Needs a Woman or a Man to Be a Man’.

Bill Callahan. 'Woke Up on a Whaleheart'. Album. Drag City/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af