Evil Madness

Det er ikke behagelysten, der står øverst på dagsordenen for den islandske supergruppe Evil Madness, hvis medlemmer blandt andet tæller den islandske undergrundsblæksprutte Jóhann Jóhannsson på keyboard, electroduoen Stilluppsteypa og DJ Musician.

Inspirationen kommer fra 70’ernes eksperimenterende og elektroniske soundtracks til mere eller mindre vellykkede horrorfilm. Dette pakker gruppen ind i moderne electronica og ambient, og vupti er endnu en hybridgenre, electro-horror, opstået.

Til tider svæver musikken som en diabolsk uro, der formaner, at noget ikke helt er, som det burde være under overfladen. Til andre tider pulserer musikken af sted som en mørk slange i natten. Men inde i den gruende uro gemmer der sig også noget smukt, der åbner sig efterhånden, som pladen får lov til at rotere et par gange.

‘Demon Jukebox’ er lyden af den virus, der hænger som en tyk smog over byen, lyden af djævelsk ondskab, der truer med at ødelægge ethvert uskyldigt barn, og lyden af en svulst, der bare bliver ved med at gro og gro. Men som i de fleste horrorfilm er der efter denne katarsis et håb forude og et lille lys i mørket.

Evil Madness. 'Demon Jukebox'. Album. 12 Tónar.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af