Laakso

Et blæs akkordion hist og lidt klokkespil pist svøbte 2003-debuten ‘I Miss You, I’m Pregnant’ fra svenske Laakso i alternative toner. På det tredje album har kvartetten beskåret den alternative instrumentering og skruet op for glamrocken på et skrubskørt album med plads til både hård guitar og Disney’sk musical-stemning.

Laakso varmer i denne måned op for landsmændene The Ark. Næppe en tilfældighed, for bandet minder en hel del om deres powerpoppede landsmænd, og glamouren genkendes blandt andet på den 80’er dramatiske trompet-synth-duet ‘Stay Tuned to My Love’.

Laakso er kendt for Markus Krunegårds vokal, og også denne gang er hans stemme et hæst pluspoint. Især på ‘Dropout’, en sommerplage-let popsang, hvor den drevne vokal øger holdbarheden til langt ud over industriferien. Lidt for ofte overtrumfes Krunegård dog af kor, som også lægger bund til den Disney’ske musikalstemning, der daler som kunstsne over dele af pladen, blandt andet på nummeret ‘Italy vs. Helsinki’. Men hvis man slutter fred med de storladne musical-arrangementer og overgiver sig til glamouren og den hidsige 80’er-synth er albummet et muntert og medrivende bekendtskab.

Laakso. 'Mother, Am I Good Looking?'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af