Made of Buildings

I grænselandet mellem indie-pop og electronica har århusianske Made of Buildings begået en langt hen ad vejen glimrende deubt. På den første tredjedel lægger bandet nemlig ud med et par ambitiøse og imponerende popmelodier, der både har kant, fungerer rigtig fint kompositorisk og faktisk også er lidt af nogle ørehængere, man kan tage sig selv i at gå og nynne for sig selv bagefter. Lidt klokkespil, lidt synth blandes med et par enkle guitariffs og vokalist Rasmus Justesens mørke stemme.

På samme måde er også den tekstmæssige tyngde at finde i albummets første del, hvor gode historier bliver leveret overbevisende. Tracket ‘As We Make a Break for Dawn’ er et fint eksempel på en klassisk Romeo og Julie-historie, der indpakkes i amerikansk roadmovie-æstetik med en fin hilsen til nogle af de (må man formode) musikalske forbilleder: »We hotbox for a while, listen to deathcab, and then, she feels fine«.

Men desværre afløses denne herlighed dog af nogle rimelig ensartede og til tider uinteressante numre, hvor man i teksterne aldrig fornemmer nogen personlighed, og hvor musikken bliver en udflydende masse. Ordet ‘prætentiøs’ ligger faretruende nær til at beskrive dette. Alligevel tegner det absolut godt for fremtiden, for dette er helt sikkert en debut at være tilfreds med.

Made of Buildings. 'The World Has Been Stolen by Cynics'. Album. El Capitan.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af