Marwan

Marwan er et centralt medlem af det århusianske hiphop-kollektiv Pimp-A-Lot, og med debutalbummet bliver der skrevet et nyt kapitel i dansk raphistorie. Det er nemlig første gang, at hiphop bliver serveret for den brede befolkning set fra en 2. generationsindvandres synsvinkel, og som du måske har gættet, så er det ikke den pæne del af Danmark, der bliver præsenteret.

Albummet fortæller om den rå side af Marwans opvækst og dagligdag i Århus V, og det er med et tekstunivers, der vil provokere mange. Men samtidig er hans beretninger en del af det danske samfund, og det er facts, man ikke kan ignorere. De hårde fortællinger bliver toppet med et flow og en accent, som er meget nyskabende set i forhold til det ellers så stereotypiske flow, der florerer på den danske rap-scene.

Det er et album, som repræsenterer en masse nye og spændende ting, men desværre er det også fyldt med lidt for mange hiphop-klicheer. Først og fremmest er lydbilledet rettet lidt for meget imod den amerikanske mainstream-scene, hvilket får resultatet til at virke lidt for upersonligt. Derudover så er der for få af de gode beretninger, som på albummets bedste track ‘Intet Håb’. I stedet er der for meget pral og ego, som ikke virker særlig overbevisende. Specielt når lyrikken begrænser sig til sætninger som: »Sikke noget vrøvl, sikke noget sludder / du lyver som en luder«.

Marwan. 'P.E.R.K.E.R.'. Album. Tabu/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af