Tess Wiley

Tess Wiley er egentlig fra Texas, men kærlighedens veje har for nyligt ført hende til den lille, midttyske universitetsby Giessen, hvor hun nu både er kommet i besiddelse af mand, barn og hjem. Disse nye livsforhold præger i høj grad hendes tredje album, hvor hun stiller skarpt på de nye stier, hun nu betræder, og de valg hun har måtte tage i sit liv.

Nok har Wiley fysisk bevæget sig væk fra sine texanske rødder, men de musikalske er stadig godt placeret i det sydlige USA. Det er ikke svært at forestille sig hende sidde med sin guitar på en doven, varm bar i Texas og øse ud af sin livserfaringer. Fra albummets første nummer til det sidste klinger af (dette dog udført på tysk), byder hun på velafrettet og enkel singer/songwriting, hvor både pæne piger eller fulde cowboys kan føle sig i godt selskab.

Wileys religøse betragtninger fylder dog temmelig meget i det univers hun får stablet på benene. Linjer som »But I mostly am weak, Jesus gives me strength to believe you are real« og »Hoping and praying and coping, by saying everything’s a part of a plan« kan gøre det hele lidt svært at synke. Men lad det nu være et spørgsmål om smag og behag.

Både melodier, sangskrivning og stemmemæssigt har Tess Wiley tilpas meget tyngde til, at albummet på alle måder har sin fulde berettigelse. Grundlæggende har det dog det problem, at det efter kort tid bliver gruelig kedsommelig, da det bliver alt for velafrettet og beige. Der mangler ganske enkelt både personlighed og skævhed til at peppe det hele lidt op, og gøre det knap så forudsigeligt.

Tess Wiley. 'Superfast Rock n' Roll Played Slow'. Album. Tapete/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af