Diverse kunstnere

Et gammelt ordsprog siger, at hvis man hælder sit livs vand i et glas, tager det form efter glasset, men hvis man hælder vandet på jorden, har man spildt sit liv. På en adresse i Sturlasgade på Amager har kunstnergruppen ArtRebels sat sig for at sprænge glasrammerne i mangfoldighedens tjeneste, afnormalisere samfundet, give kulturkanonen et skud fra hoften og trods de vise ord spilde salpetersyre på kommunale rammeaftaler og offentlig begrænsning. Med andre ord: »Fristeder, frihed og næstekærlighed. Det trænger byen til«. Hurra!

Det er børn af hippiegenerationens frie leg, der taler på støtteudgivelsen, hvor overskuddet går til søsterforeningen HeartRebels. Med medvirken fra knap 30 forskellige, hjemlige kunstnere fordelt på to cd’er er det en utaknemmelig opgave at være anmelder på begrænset plads. Derfor kun få nævnt, men ingen glemt. Listen omfatter ubeskrevne blade såvel som nykomlingene Analogik, Booty Cologne og JaConfetti, der sammen med de etablerede kunstnere Efterklang, Mikael Simpson og Mikkel Metal står skulder mod skulder med verdensstjernen Trentemøller.

Alle har doneret en sang, et remix, et instrumentalt touch eller en vokal velsignelse, hvilket både er en blandet fornøjelse og god varieté: Fra gadehiphop til drømmerock og fra dansevenligt til Karsten Pflums sidste stop for electronica, inden resten af rejsen bliver på eget ansvar. Udgivelsens kreativitet og begejstring er forvaltet dejligt uhæmmet, men kvalitativt set lider dobbelt-cd’en under manglende kurator. Nogle børn leger altså bedre end andre. De ufærdige demoer, b-siderne og venstrehåndseksperimenterne fylder for meget og er åbenlyse svagheder ved en udgivelse, der til trods de gode intentioner ret beset kunne være skåret ned fra to cd’er til én.

Diverse kunstnere. 'Frie Børn Leger Bedst'. Album. ArtRebels/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af