Editors

Let’s cut the crap. Der er ikke meget nyt under solen på Editors’ andet album. Men det gør for en gangs skyld ikke noget, for ligesom på debuten ‘The Back Room’ fra 2005 gemmer Tom Smith & Co. sig i baglokalet inden døre, hvor solstrålerne alligevel aldrig får lov til at komme ind. Derinde i mørket brillerer Birmingham-kvartetten med sortklædte sange, blå stemninger og neonfarvet postpunk. Og det hele passer perfekt ind i tidens 80’er-fetish, da det både er dystert og dansabelt, ført an af titelnummeret, ‘Bones’ og ‘The Racing Rats’.

Med 10 sange har Editors klippet al overflødigt ud, og det færdige produkt er skarpt og indimellem også storladent. Både sjæleren ‘Put Your Head Towards the Air’ og førstesinglen ‘Smokers Outside the Hospital Doors’ hæver ambitionsniveauet til U2-agtige dimensioner, der lidt for ivrigt prøver at nå helt op til skyerne via velsmurt stadionrock.

Som lytter bliver man rusket godt og grundigt igennem af en tornado af guitarriffs, der er ligeså uimodståelige, som de er uoriginale. Inspirationskilderne er til tider så store, at Editors må være efterlyst af Interpol og samtidig sende royalties til Joy Division. Og derudover høres ekkoet fra Echo & The Bunnymen flere steder i det fjerne. Men det er blot en konstatering, ikke en kritik. For selvom det ikke just er originalt, så er det overbevisende. Heldigvis er albummet ikke begyndelsen på enden for Editors – tværtimod.

Editors. 'An End Has a Start'. Album. Kitchenware/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af