Editors – lovende forsmag på nyt album

Efter lørdagens koncert med Editors i Lille Vega kunne koncertfolket beroliget spadsere ud i den varme københavnske sommernat med visheden om, at det nye materiale gruppen sender på gaden om blot to uger på toeren ‘An End Has a Start’ har præcis samme dybde og intensitet som debuten ‘The Back Room’. Og mere til.

Ja, faktisk var de smagsprøver Editors gav på deres nye album næsten mere interessante end debuten, da melodiarbejdet syntes at være endnu stærkere og fyldigere end tidligere, til trods for at de allerede havde et stort plus på netop den konto. Koncerten viste, at der er noget godt i vente, og at de for længst er trådt ud af den Interpol-skygge, mange kritikere så gerne har villet fastholde dem i. De har så afgjort fundet deres helt egne ben, og yderligere var forsanger Tom Smiths karisma og stemme imponerende.

Koncerten var en fin afstemt blanding både nye og gamle numre, hvor der både var plads til fællessang, som når gruppen sparkede mange af de utallige hits fra debuten afsted over scenekanten, og til intens lytning, når der blev åbnet for posen med de nye numre. Disse talte blandt andet den storladne single-forløber ‘Smokers Outside the Hospital Doors’ og titelnummeret ‘An End Has a Start’, hvor Tom Smith i omkvædet ildevarslende med sin dybe stemme messede »You came on your own, and that’s how you’ll leave«. Allerede ved første lytning fremstod nummeret ganske enestående, og det kommer helt sikkert til at vinde endnu mere ved flere gennemlytninger.

Tom Smith har nogle alvorlige ting på hjertet, han gerne vil viderebringe, og denne mission lykkedes til fulde med en koncert, der pirrede alle sanser og efterlod én aldeles begejstret og fyldt af forventninger til det kommende album.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af