Simian Mobile Disco

James Ford og James Shaw er tidens varmeste kogeplade på hot-listen. Deres mobildiskotek opstod fra asken af bandet Simian, der leverede råmaterialet til Justices ‘We Are Your Friends’. Arctic Monkeys og Klaxons har også nydt godt af d’herrers evne til at skærebrænde et godt rockhit som producere til låns.

Men lige så rørende smukt deres cv og evne til at trykkoge en klub er, lige så tidstypisk er deres mikstur af indie og electro. Men alligevel er det ikke siden Chemical Brothers og Norman Cook gjorde klinisk hjernedød til den skønneste massediagnose, at dancescenen har haft mere grund til at strække hænderne i vejret.

Albummet er opkaldt efter en synthesizers basale lydalgoritme, der er designet til at få organismen ind i orglet og psyken ind i syntesen. Det er både befriende og fornyende at høre duoen dreje løs på menneske/maskine-parametrene, når de bedriver lækker usømmelig omgang med klichéerne på gulvvaskeren ‘Hustler’ med søvnigt sexet vokal af Char Johnson. ‘It’s the Beat’ parafraserer Technotronics ‘Pump Up the Jam’ blandt mange andre legende bisætninger, og hvis man lytter opmærksomt videre, finder man adskillige indskudte hints til Aphex Twins 303-syrede univers.

Simians debutalbum rydder med foruroligende sikkerhed et 80’er- og 90’er-hithungrende dansegulv på nul komma fem, selvom duoen bruger løs af årtiernes bedste opfindelse til dato: Electro. Musikkens tilstand skal nu engang videre, ud hvor nutiden ikke længere skåler til lyden af fortidens hitlistesynder. Ford og Shaw viser vejen: Fremad uden bakgear. Men med sidespejl.

Simian Mobile Disco. 'Attack Decay Sustain Release'. Album. Wichita/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af