Taken By Trees

For godt et år siden forlod Victoria Bergsman bandkammeraterne i The Concretes. Siden lagde hun vokal til Peter Bjorn And Johns monsterhit ‘Young Folks’, og nu er solodebuten så klar. Klogt nok har Bergsman fået førnævntes Björn Yttling til at hjælpe med både sangskrivning, instrumenter og produktion. Et klogt valg i betragtning af, at det lader til, at alt hvad han for tiden rører ved bliver magisk, og ikke mindst fordi de to synes at have en særlig kemi og forståelse for hinandens musikalske kompetencer.

At holde det simpelt er en dyd som Bergsman mestrer til fingerspidserne. Tekstmæssigt er hun konstant faretruende nær afgrunden til banalitet, men formår bestandigt at holde balancen, og har skrevet nogle ganske charmerende og enkle bidder om afsavn og den der forbandede kærlighed.

Det musikalske udtryk er skåret ind til benet og er mere rent og afdæmpet end i hendes tid med The Concretes. Der er en klar overvægt af numre, hvor Bergsmans stemme sættes i centrum og fungerer som det centrale omdrejningspunkt med små melodiske finesser. Men faktisk er det en håndfuld lidt mere skæve og genre-eksperimenterende numre, som blandt andet ‘The Legend’ og ‘Cedar Trees’, der giver de største lytteoplevelser. Her bevæger den svenske sangerinde sig nemlig ud i verden og væk fra dét svenske indie-landskab, vi kender hende så godt fra.

Taken By Trees. 'Open Field'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af