Trentemøller – ny scene, nyt publikum, nyt liv

I flere år har Anders Trentemøller sammen med sin sidekick DJ T.O.M. spillet klubjobs i alle afkroge af verden. Men torsdag aften spillede han op med en koncert på rockmusikkens præmisser, langt fra den minimalistiske techno-stil fra tidligere. I stedet for et massivt megamix var der pauser imellem numrene, der blev trukket i en mere rocket retning takket være Mikael Simpson på guitar/bas og Henrik Vibskov på trommer.

D’herrers improvisationer gav maskinerne et menneskeligt modspil, der legesygt lagde sig rundt omkring elektronikken. Simpson vævede lidt af New Orders ‘Blue Monday’ ind i åbningsnummeret ‘Take Me into Your Skin’ og Trentemøller selv sendte undervejs en venlig hilsen til Bjørn Svins ‘Mer strøm’ samt Röyksopp med sit eget remix af ‘What Else Is There’.

Bag trioen kørte timede og tilrettelagte videocollager med gamle, grynede gyserfilm og alskens psykedeliske påfund (lavet af Karim Ghahwagi fra Efterklang). For eksempel blev ‘Vamp’ ledsaget af en flok sjofle showdansere klippet sammen til en kuriøs koreografi, imens kriblende kryb akkompagnerede den Twin Peaks-agtige ‘The Very Last Resort’, der slæber sig af sted via en gentaget guitar-sampling fra Leonard Cohens ‘The Partisan’. I de otte minutter drev uhyggen ned ad Vegas vægge, imens der derimod var dømt rykketid blandt publikum på ‘Into the Trees (Serenetti Part 3)’.

Både underbevidstheden og overkroppen var med andre ord på overarbejde i løbet af de 80 mesterlige minutter, som koncerten varede. Og kulminationen kom, da Ane Trolle mod slutningen entrerede scenen og sang aftenens eneste vokalspor på ‘Moan’. SAS bruger netop ‘Moan’ i deres nye reklame. Men det havde været mere passende, hvis Trentemøller-tracket var blevet brugt af Nykredit i stedet. For på en ny scene foran et nyt publikum fik musikken et helt nyt liv.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af