Black Rebel Motorcycle Club – brølende guitarkaskader

Oh yeah, baby. Sådan gejler man en fyldt Den Grå Hal på Christiania op til lir og druk. Gennem ikke mindre end to timer og 35 minutter stod San Francisco-drengene Black Rebel Motorcycle Club iført læder og lak som tre sorte silhuetter i konstant modlys foran et publikum, som kun kunne overgive sig til mørkets toner fra rebellernes utrætteligt brølende guitarkaskader. Det var sort som det ondeste mareridt, men føltes alligevel som den bedste nat på silkelagner.

Dramatikken var på plads lige fra øjeblikket, de tre rebeller til tonerne af The Doors’ ‘My Wild Love’ besteg scenen med et himmelsk hvidt modlys i ryggen. Men først rigtig dramatisk i et musikalsk henseende blev det tre numre fremme i sættet med en berusende triple-up af ‘Ain’t No Easy Way’ med forførende mundharpe, seneste single Weapon of Choice’ og publikumsfavoritten med den sigende titel ‘Whatever Happened to My Rock ‘N’ Roll’. En solid bund var lagt til en larmende tur på den tohjulede gennem byens nattemørke gader.

Herefter brugte BRMC den næste time på skiftevis at gasse op og trække koblingshåndtaget inden bandets to sangere og strengevridere, Robert Turner og Peter Hayes, skiftevis afsluttede sættet med en række akustiske sange, som fik alle ned i gear uden på nogen måde at være mætte. Det store tagselvbord blev heldigvis hurtigt serveret i form af et ekstra sæt, hvor den blandt publikum med højeste stemmeføring fik lov at ønske fra bandets fire album.

Og selvfølgelig stod nyklassikeren og debuten ‘B.R.M.C.’ højest på ønskesedlen. ‘Love Burns’, ‘Red Eyes and Tears’ og ‘Spread Your Love’ gejlede sammen med ‘Stop’ publikum op i nye berusende højder inden en smuk og stille afslutning med ‘Salvation’ fik afbrændt den allersidste benzin på begge sider af scenen. Inden da havde BRMC spurgt ud i salen, hvad der blev af deres rock ‘n’ roll. Med en så lang og intens præstation behøvede de tre rebeller blot se i nærmeste spejl for at få svar på dét spørgsmål.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af