Clap Your Hands Say Yeah – til fest på Satans befaling

Der blev klappet og der blev skreget »yeah«, da New Yorks for tiden fineste rockband, Clap Your Hands Say Yeah, for første gang spillede dansk klubkoncert. På en døsig ‘sommer’ aften tog Københavns ellers så forkælede publikum det skæve band med det skæve navn til sig i så stor grad, at Store Vega næsten var i stand til at smække ‘udsolgt’-skiltet på døren.

De fem herrer spiller på deres foreløbige to fremragende album skæve og energi-ødslende indie-rocksange med stor charme. I Vegas altid trygge rammer fremstod såvel band som sange så fremragende, at selv ikke den i starten miserable lyd kunne lægge en dæmper på den taktfaste klap på begge sider af scenen.

Det skulle der blot en enkelt sang til at bevise. Åbneren ‘Heavy Metal’ satte publikum i bevægelse inden den ætsende disco-basker, ‘Satan Said Dance’ med sanger Alec Qunsworth som maestro fik alle til at makke ret og skråle med i kor. Sådan opnår man kontakt. Ingen fedtende takketaler, ingen store armbevægelser.

Bare superenergisk musik, og derfor blev der heldigvis kun tid til få afslappende øjeblikke inden det sidste »yeah« brølede fra publikum mod bandet efter en fabelagtig levering af ‘Upon This Tidal Wave of Young Blood’. En charmerende afslutning på en aften, som Clap Your Hands Say Yeah forvandlede til rockfest for alle, der lystede at lege danseglade og brølende sataner.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af