Talib Kweli

Talib Kweli har med sine lyttervenlige produktioner, politiske tekster og enorme dedikation til hiphopkulturen samlet mange fans i både undergrunden og på mainstreamscenen. Derfor er der uden tvivl en hel klode af hiphopfans, der har glædet sig til hans femte soloudgivelse. Og det har der været god grund til, for Kweli er i topform.

Ingen af hans forrige album har den samme lyd, men takket være hans elegante flow og rim er der alligevel en overenstemmelse. Han er kendt for at give producer-talenter chancen på sine album, hvilket har det betydet, at lyden nasten altid fremstår ny og frisk. Af diverse producere behøver man kun at nævne navne som Hi-Tek og ikke mindst Kanye West, der før deres samarbejde ikke var et navn i hiphopkredse.

Denne gang har Madlib leveret tre produktioner, og hans sans for detaljer betyder, at numrene har fået et jazzet og melodisk udtryk. Dette lydbillede bringer en ny dimension til Kwelis repertoire og passer desuden perfekt til hans poetiske tekstunivers. Albummets tema kredser endnu engang om politiske emner, men med Kwelis engagement er det som altid inspirerende. Det er et album, hvor man ikke hører enkelte numre, for det er helheden, der fanger. Og når man først har sat det i afspilleren, bliver man simpelthen nød til at høre albummet fra start til slut.

Talib Kweli. 'Eardrum'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af