Albert Hammond Jr. – mest guitarist

Strokes-guitaristen Albert Hammond Jr. kom for godt et år siden med sit første bud på en fremtidig solokarriere i form af albummdet ‘Yours to Keep’. Skiven viste sig, nærmest overraskende, at have både langtidsholdbare ørehængere og en befriende naiv og fin lyd, der fastslog, at nok var Hammond Jr. formet af Strokes-universet, men at han på egne ben så sandelig også kunne finde ud af at skrue både tekst og melodi godt sammen.

Netop de ligefremme og personlige tekster, der absolut er et af albummets fineste kvaliteter, syntes at være aftenens hovedpersons allerstørste forhindring. Han forsøgte at distancere sig mest muligt fra sit materiale ved at forvrænge, forkludre og i det hele taget skråle så sindssygt falskt med himmelvendte øjne, at man havde svært ved at tro på, han på nogen måde mente et eneste ord af det, han jappede sig igennem.

At Albert Hammond Jr. fremfor alt er guitarist, stod dog lysende klart. Lige så ubekvem han syntes at føle sig i rollen som sanger, lige så umiddelbar og overbevisende var han som guitarist. Bandet fungerede perfekt og tordnede derudaf. For en kort stund blev newyorker-stemning drysset ud over Lille Vega.

Efter albummet, et par covers og et ekstranummer i form af et nyskrevet nummer i ekspresfart var afviklet, drejede han om på de hvide Converse-sko og takkede af. Og derefter var alt bare Vesterbro igen.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af