Julie Maria

Da Julie Maria debuterede i 2004, var det med 11 engelsksprogede sange, som blomstrede et sted mellem hendes såvel sarte som stærke stemme og arrangementernes jazzede lethed.

Overbevisende var ‘Beautiful Minor’ bestemt, men synderligt original var den ikke. Og det første gælder også for sangerindens nye udspil, der dog synes mindre jazzet og mere inspireret af pop, rock og singer/songwriting. Hvad angår det andet, originaliteten, så har numrene glædeligvis opnået en mere personlig karakter i overgangen fra engelsk til dansk.

At sangene nu går på rødhvide versefødder, takker Julie Maria vennen Steffen Brandt for – og det bør vi andre også gøre. For nok er det ikke en Jens Unmack eller Marie Key, vi her har med at gøre, men sproget tilfører ikke desto mindre de blødt optegnede melodier en aura af intimitet, som ikke var at finde på forgængeren.

Af numrene, der pendulerer mellem drøm og sansning, står den Under Byen’ske ‘Hjerteløv’ stærkt, og det samme gør den country-tintede ‘De andre’, der afslører sans for hverdagslige beskrivelser med en linje som »Den dér kolde kaffe ude i køkkenet ligner mest af alt et råb om hjælp«.

I andre passager er udspillet knap så vedkommende, men det kompenserer Julie Maria som oftest for med sine fint fornemmede fraseringer og blåtonede stemmebånd. Fornemt.

Julie Maria. 'På kanten af virkeligheden'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af