Nid & Sancy

Der er en vis signalværdi i, at ‘næsten-opkalde’ sig efter den legendariske Sex Pistols-bassist Sid Vicious og hans kæreste Nancy Spungen. Parret inkarnerede punkscenens overdrev, og myten om de to kulminerede, da Vicious efter al sandsynlighed knivdræbte sin elskede Spungen på værelse 100 på Chelsea Hotel under et af deres mange afsindige herointrip.

Det er med andre ord en signatur, der kridter banen op til sex, drugs og rock’n’roll, men forbindelsen til de rebelske eskapader er nu ren æstetik. Ikke desto mindre lægger den belgiske duos dansable, punk-influerede electro op til excesser i natmaskinen, og albummet vil gøre sig glimrende som lydspor til fester i storbyens mere dunkle kælderkroge. Numre som ‘Wht Lghts Flashing’, ‘The Shakes’ og ‘Give It Up For Sound’ kan uden problemer sno sig ind i tidstypiske dj-set, og musikkens sexede og sleazy attitude er helt i tråd med tidens modebillede.

I forhold til deres beslægtede landsmænd i Viva La Fête holder Nid & Sancy imidlertid ikke samme niveau. Udenfor dansegulvets feberlys er det begrænset, hvor meget der er at komme efter, og Sancys vokaler virker indimellem en smule påtagede i forsøget på at piske en depraveret stemning op. Den rockflirtende electrolyd tilføres ikke noget nyt, men holder dog festen kørende sæsonen ud.

Nid & Sancy. 'Color at the Darkest Disco'. Album. Surprise/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af