Saybia

Med debutalbummet ‘The Second You Sleep’ leverede Saybia i 2002 brændstof til alle sjæle med hang til mild melankoli, monumental melodik og tårnhøj syng-med-faktor. Det var en følsom rockmusik, der var til at forstå, og det samme gjaldt den to år yngre ‘These Are The Days’, som blandede bandets højstemte, britisk inspirerede rock op med et mere støvet amerikansk formsprog.

Der var imidlertid noget oppustet, postuleret og pastiche-præget over sangene på såvel debuten som opfølgeren, og sådan er det sørgeligt nok også på kvartettens tredje udspil. Det er ellers umådelig let at høre numrene på ‘Eyes on the Highway’ som inderlige og intense leverancer fra et modnet band – I ved, med sonore strygere, afdæmpede pianoer og hele det ‘voksne’ udtræk. Men ser man bort fra den hymniske ‘On Her Behalf’, der holder det opulente i nogenlunde kort snor, og fra Søren Huss’ til tider udmærkede vokalarbejde, er der reelt intet at komme efter.

Man kan naturligvis indvende, at melodierne går rent ind, og det gør de da også. Jo, jo. Titelnummeret og førstesinglen ‘Angel’ bør øjeblikkeligt finde plads på P3, men de holder ikke til mere end to-tre gennemspilninger, før de er slidt op af deres egen forudsigelighed og tynget til grunden af den beklumrede patos, som fra begyndelsen har martret orkestrets melodier. Det er den usminkede sandhed om Saybia. I fortid og nutid. Desværre.

Saybia. 'Eyes on the Highway'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af