Faithless – udsolgt gudstjeneste

Søndag aften havde engelske Faithless valgt at lægge vejen forbi et udsolgt Store Vega, og det virkede alt andet end tilfældigt, at koncerten lå på denne ‘hellige dag’.

Efter godt ti år på dance-scenen beviser de selvsikre briter til stadighed, at der er noget at komme efter. De har begejstret verden med klassikere som ‘God Is a Dj’, ‘Insomnia’ og ‘We Come 1’, hvor techno møder trance og hengivelsen synes uundgåelig. Men de har så sandelig også vist mere afdæmpede sider, og netop denne vekselvirkning mestrer de til perfektion. Koncerten, der til tider mindede om en andagt, bølgede i intensitet og de helt store hits fra bagkataloget, som i særdeleshed tæller de føromtalte numre, var fordelt strategisk ud over aftenens knap to timer lange set. Med et energisk og velspillende live-band i ryggen løftede Faithless oplevelsen op over det sædvanlige, mens de afstod fra at levere deres varme techno i (for dance-scenen) vanlig samplerstil.

Aftenens helt store oplevelse var uden sammenligning forsangeren, Maxi Jazz. I det ene øjeblik adresserede han publikum med sin rolige og behagelige facon, for derefter at kaste sig ud i sang/rap tilsat vild og energisk dans. Her var mand med et budskab, en mand med tro og vilje og mest af alt en mand med en kolossal udstråling. Som aftenen skred frem, smed den nærmest Messias-lignende Maxi Jazz både blazer og undertrøje, hvilket efterlod en senet, gennemtrænet mand badet i sved. Med udstrakte arme, der fik kroppen til at danne et kors, og strofer som »This is my church / This is where I heal my hurts«, følte man sig hengivet til religiøse højder.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af