Marvel Hill

Der er sket en del, siden 70’ernes krautrockere for første gang blandede rock og elektronisk musik. Oscillatoren har givet rocktraditionalisterne et 380 volt elektrochok, konventioner er blevet brudt, og nye genrer er opstået. Men blandingen af rock og elektronisk musik er ikke længere noget nyt. Og selv om genrerne af og til fusionerer i et nyt musikalsk kvantespring, må vi for det meste nøjes med lidt mindre. Som nu i tilfældet Marvel Hill.

På flere måder er Århus-bandets debutplade – der (selvfølgelig, fristes man til at sige) er mixet og produceret af den danske electrorocks unge overvismand, SuperTroels Abrahamsen – ellers en fin debut med flere højdepunkter. Blandt andet numrene ‘I Really Hope’, hvor synthfladerne giver rocken en hypnotisk effekt, og ‘In This Mess Together’, der fungerer glimrende med dets dragende, tunge, energiske og Propellerheads-pumpende drum’n’bass-bund, mens titelnummeret ‘Heartless Is More’ ganske enkelt bare er et rigtig godt nummer.

Men de gode takter til trods har Marvel Hill endnu ikke fundet den helt rette formel. Pladen vakler ofte let stilforvirret mellem rocken og det elektroniske og formår ikke helt at forene disse. De syntetiske Jarre-X-Files-agtige flader klæder ikke altid den langt mere organiske vokal og musikken kan ikke vælge mellem det nære og sfæriske, så man efterlades med en fornemmelse af, at der ikke er skabt noget revolutionerende nyt i dette møde mellem den elektroniske musik og rocken.

Marvel Hill. 'Heartless Is More'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af