Rumspringa

Når det danske kunstnerkollektiv Yoyooyoy folder sig ud, kan man aldrig være helt sikker på, hvad man får smidt i hovedet. De har en kreativ tilgang til at lave musik fri for genrekonventioner. Sammen med Anders Lauge Meldgaard, der står bag det ret opfindsomme Frisk Frugt, har Rumspringa indspillet deres andet album i Yoyooyoys studie i Berlin.

Deres sidste plade var en hyldest til bluesmusikeren Mississippi John Hurt med 12 forskellige versioner af én af hans sange, og bluesen gemmer sig stadig på deres andet album ‘III’ (ja, hvem gider at lave den svære toer). Men den er i selskab med et fuldstændigt uprætentiøst genre-mix, som på papiret lyder umuligt, men på grund af Rumspringas spilleglæde er tossegodt. De virker meget musikalske bevidste, som den fængende ‘Sportscar’ er et flot bevis på: Krautrock-motorik blandes med slackerrock og håndklap. De er heller ikke bange for at pløre glitch eller varme synths ind i deres mix, og afslutningen ‘Kampftrinker’ er endda et electropunk-nummer med primitive beats, distortede vokaler og en vrængende bas.

Stillestående, repetitiv folk, stort orkestreret alternative country med harmonika, bluespunk med tribal-tamtam og bluegrass. Rumspringa rummer det hele, og får med deres rodede lo-fi produktioner fanget både energien og morskaben ved at have lavet endnu et Yoyooyoy-relateret smashhit.

Rumspringa. 'III'. Album. Lolita Industri.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af