Silversun Pickups

4 6

Amerikanske Silversun Pickups leverer på deres debutalbum et glimrende støjende rockudbrud, som vil passe fint til alle de, der efterhånden er blevet trætte af underspillet og kønsløs indiepop.

Silversun Pickups går nemlig i den modsatte retning af cowboybuskesnævre indiebands. De vælger at spille rock, som deres idoler i Smashing Pumpkins og til dels også My Bloody Valentine gjorde det, og de tør stå ved det.

Musikkens opskrift indeholder nogle få men simple ingredienser: Lav først en simpel popmelodi, sæt så fuld smæk på alle instrumenter, tilføj distortion på næsten alt, spil det samme riff igen og igen, tilsæt lidt ekstra støj, fjern lidt støj og smid så slutteligt en ekstra gang støj på sidste omkvæd. Dette er den letteste vej til at skabe kontrast og afveksling i de enkelte numre. Og for denne gruppe unge musikere fungerer det rent faktisk glimrende. Samtidig hjælper de mange støjlag også til at fjerne fokus fra forsanger Brian Auberts lettere anstrengte vokal, som desværre savner både pondus og karisma, og mest af alt lyder som en vag parodi på en teenageramt Billy Corgan.

Men trods vokale mangler indeholder ‘Carnavas’ en række solide rocknumre, hvor specielt ‘Future Foe Scenarios’, som med netop distortion, lækre riffs og et omkvæd, der veksler mellem decideret råb og almindelig sang, leverer et godt bud på, hvordan støjrocken og popmelodien kan forenes.

Silversun Pickups. 'Carnavas'. Album. Dangerbird/Warner.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af