Snake and Jet’s Amazing Bullit Band

Endelig kom det. Debutalbummet fra den københavnske duo med det obskure navn, der gennem de sidste år har sendt deres energiladede musik ud på hjemmebrændte cd’er, som kunstnerkollektivet Telefon Til Chefen har illustreret omslag til. Og selv om der altså er tale om numre, der er udgivet løbende henover de sidste år, har vi her at gøre med et værk, som fremstår forbløffende sammenhængende.

Med åbneren ‘Ten Cities Beyond’ bliver der tændt godt op under jetmotorerne, og farten sænkes først for alvor på albummets sidste nummer, den behagelige mandolin-outro ‘Egg’. På den hæsblæsende flyvetur bydes indenfor i en underfundig sfære, hvor Hammond-orglet spiller en hel central rolle. Duoens kærlighed til det markante instrument skinner klart igennem, og tilsætningen af synth, trommer og forvrængede guitarer giver bandet karakter og albummet bid. Som på ‘Favourite’, hvor orglet og guitaren supplerer hinanden på sublim vis. Snake & Jet kan dog også uden Hammond-orglet, hvilket bedst kommer til udtryk på den iørefaldende ‘Garbage Structure’.

Albummet kontinuitet skyldes bandets dyrkelse af det repeterende, men netop forherligelsen af det gentagne gør også, at duoen bider sig selv i halen, for trods en flyvetid på kun lidt over en halv time, formår albummet ikke helt at styre udenom monotoniens sorte huller. Det ændrer dog ikke på, at det utæmmede band har begået et forfriskende debutalbum, hvis fandenivoldskhed er svær at stå for.

Snake and Jet’s Amazing Bullit Band. 'X-Ray Spirit'. Album. Crunchy Frog.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af