Les Savy Fav

Den version af genren ’emo’, som medierne har været med til at promovere indenfor de sidste år, har ikke meget at gøre med den oprindelige definition, som tog udgangspunkt i en hardcorepunk, der forlod de politiske tekster til fordel for personlige tekster. Det er på mange måder en udvanding af genren lig med udhulningen af punken via Offspring og Green Day i midt-halvfemserne. En børnevenlig plastikversion designet til tv.

Les Savy Fav var inspireret af den oprindelige ’emo’, men har ligesom Cursive bevæget sig over i et mere genreforvirrende mix på deres nye album ‘Let’s Stay Friends’, det første i seks år. Således starter albummet med den storladne ‘Pots & Pans’ med væltende trommer, der kunne lyde som noget fra Mercury Revs ‘All Is Dream’, for efterfølgende at flyve ud i den langt mere punkede ‘The Equestrian’ med skrigende vokaler og fængende omkvæd.

Således varierer Les Savy Fav albummet igennem hele tiden deres udtryk. Fra dansable sange med basgangen skubbet frem i højttaleren til ekkoende effekter og luftige sange med masser af rum og melankoli. De følger ikke nogle formler, men svigter heller ikke omkvædets hjerneklistrende effekt. Produktionen er desuden godt sløset, så energien i sangenes live-lyd ikke går tabt.

‘Emo’ er måske nok blevet opdaget af pengemændene, men der er stadig folk fra den oprindelige scene, der prøver at udvide begrebet uden at udvande det.

Les Savy Fav. 'Let's Stay Friends'. Album. Wichita/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af