Robert Plant & Alison Krauss

Mens vi venter på Led Zeppelins genforening i november, har rockgudernes aldrende puddelhund af en forsanger tilbragt den seneste tid i et noget mere afdæmpet og overraskende selskab. Sammen med countrypop-stjernen og bluegrass-virtuosen Alison Krauss samt produceren T-Bone Burnett (som stod bag soundtracket til ‘Oh Brother Where Art Thou?’) begiver Plant sig ud i halvpsykedelisk folkrock og drømmende countryhybrider, fornemt flankeret af sin nye muse og en pose mere eller mindre kendte rock- og countryklassikere.

Foruden et Led Zeppelin-nummer, fortolker Krauss og Plant blandt andre Tom Waits, Gene Clark og Townes Van Zandt. Genkendeligheden er til at overse, for de tre har brugt meget krudt på at skabe deres eget musikalske udgangspunkt med et helt hyggeligt og varmt Daniel Lanois-agtigt groove, der både leger med rhythm’n’blues, bluegrass og tidlig countryrock – uden at binde sig til nogle af delene.

Men ærlig talt, så er et helt album med coverversioner en lige lovlig let løsning, uanset hvor meget originalerne så end ommøbleres. Det havde været interessant, hvis Krauss, Plant og Burnett havde forsøgt at forene deres respektive musikalske baggrunde i selve sangskrivningen, frem for bare at fortolke, men i de svævende duetter går det hele nu alligevel op i en højere enhed. Selvom det sandsynligvis kun er det modne americana-publikum, der vil falde i svime over dette nye samarbejde, har countrysangerinden og rocksangeren fundet den fælles tone på en flot produceret plade.

Robert Plant & Alison Krauss. 'Raising Sand'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af