Shocking Pinks

New Zealand er måske ikke umiddelbart en nation, man forbinder med meget andet end ‘Ringenes Herre’ og udforskende backpackere på jordomrejse. En parentes til Australien, men det må man så sandelig love for, at multiinstrumentalisten Nick Harte vender rundt på på dette eventyrlystne album under sit alter ego Shocking Pinks.

Det 17 numre lange album er en sammenføjning og genindspilning af to af Shocking Pinks’ tidligere udgivelser, ‘Mathematical Warfare’ og ‘Infinity Land’ fra 2005, og det er næppe nogen overdrivelse at sige, at det sætter de fleste genrebetegnelser på gevaldigt overarbejde. For kamæleonen er løs! Det, som på nummeret ‘Aching Deal’ tilsyneladende udgiver sig for at være indierock, viser sig at skifte farve og trækker både folkrock, punk-attituder, usleben lo-fi og atmosfæriske instrumentalpassager med sig ned i sin påhitsomme malstrøm.

Nogle steder, som på ‘Girl on the Northern Line’, vækker Harte associationer til Rufus Wainwrights messende stemmeleje. Andre steder, som på koklokke-vanviddet ‘Smoke Screen’, går der avantgardistisk legestue i den, mens Shocking Pinks på numrene ‘Emily’, ‘Twenty Three’ og ‘You Can Make Me Feel Bad’ viser sig fra sin fabelagtigt indadvendte og forunderlige side.

‘Wake Up’ er titlen på det korte, instrumentale åbningsnummer. Og man skal da også have et umanerligt godt sovehjerte for ikke at åbne øjne og ører på vid gab for Shocking Pinks’ chokerende, opfindsomme, smukke og vitale paradekørsel.

Shocking Pinks. 'Shocking Pinks'. Album. DFA/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af