Speaker Bite Me – vilde killinger og kælne tigre

På Voxhall havde det idiosynkratiske band formodentlig årets danske album med i bagagen i form af ‘Action Painting’, som udgjorde hoveddelen af settet. Flankeret af to trommeslagere fik guitaren, som ellers har domineret deres musik, en hvilepause. Efter en blid start bragede bandets måske fineste øjeblik ‘Belle de Boskoop’ igennem med frenetiske rytmer og Signe Høirup Wille-Jørgensens kælne vokal, som denne aften slog fast, at hun nok er den mest sensuelle kvindelige stemme i dansk rock, hvilket en sidekollega bifaldt ved at gentagne gange at råbe »frækt!«.

Samtidigt udfoldede den fremragende, stringente bassist, Kasper Deurell, sine upåklagelige evner. Ikke alle numre overlevede udførelsen live ligeså godt, da de mange effekter fra det seneste album forsvandt, hvilket undervejs medbragte en følelse af langstrakt monotoni. Men den hovedkulds Throbbing Gristle-støj fra ‘Landscapes Can Move Themselves’ kom heldigvis sejrende på toppen, og ældre sange som guldkornet ‘Punk the Pam’ og kødhakkeren ‘Lesson One’ var mere eksplosive end nogensinde før.

Bandet udforskede nye sider af sig selv, og sådan bør livet vel også være. Speaker Bite Me minder os uden omsvøb om dette, og alene det gør dem til et band i særklasse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af