Sunburned Hand of the Man

De, der har haft fornøjelsen af at se Sunburned Hand of the Man spille, ved, at de kan være en temmelig uberegnelig størrelse. Men de sidste to gange, de har spillet i Danmark, har det resulteret i nogle lange, funkede syre-jamsessions med en god klat krautrock på toppen. Derfor kan det også være lidt frustrerende, at deres fuldlængdealbums ofte er reduceret til den slags koncentreret skramlen med instrumenterne, som mange af koncerterne starter med. Jo, der er en pointe med at nedbryde alle strukturer og derved gøre opmærksom på, hvor afhængige vi er af dem, men det er ikke altid lige interessant at lytte på.

Det nye album slutter med ‘Raw Backwards’, der nærmest er en komprimeret udgave af, hvad de live nogle gange bruger et kvarter til at bygge op. Men hele albummet er også mixet sammen af optagede sessioner, som Kieran Hebden (også kendt som Four Tet) har dirigeret. Det giver nogle elektroniske malfunktioner og afbrydelser, men også smukke klaverpassager, der egentlig klæder SHOTM’s detaljerige stillbilleder ganske godt.

Ret beset har han dog holdt nallerne for sig selv, men har muligvis sat en ramme om SHOTM’s insisterende, retningsløse eksperimenter, og det giver faktisk et album, som både svinger og fænger på sine, indrømmet, ganske hjemmebryggede præmisser.

Hvis man helst sluger sin popmusik velfordøjet, får man nok tarmproblemer, men ellers er der rigelige fibre for maven at arbejde med her.

Sunburned Hand of the Man. 'Fire Escape'. Album. Smalltown Supersound.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af