The Fiery Furnaces

Det gælder om at holde tungen ualmindeligt lige i munden, når ‘Widow City’ er på pladespilleren. For det er popmusik af den allermest hæsblæsende slags, der gemmer sig på bag spøjse indie-søskendepar Eleanor og Matthew Freidbergers, nye og sjette album som The Fiery Furnaces.

Efter sigende har Matthew Freidberger skrevet musikken med en æske ridsede Van Morrison-cd’er i højre hånd, mens venstre hånd komponerede på klaveret. Når han ikke komponerede sådan, gjorde han det i mørke, stirrende på Atlantic-mærket på en Led Zeppelin-plade. Hvor meget hold de er i de rygter, er ikke til at sige, men uanset hvad ville en særpræget arbejdsproces ligge godt i tråd med resultatet.

I hvert fald er albummet ulig det meste, for ikke at sige alt det indiepop-scenen ellers kan friste med. Ikke alene er albummet noget af det mest fandenivoldsk producerede popmusik længe, der sker også helt uhyggeligt meget, på den time det varer. Her kan selv to-tre minutter lange numre sagtens nå at skifte tempo og sågar retning både syv og otte gange.

Eksperimenterne flyver mod én i et tempo, så man som lytter får sved på panden, men The Fiery Furnaces glemmer aldrig, at de i bund og grund stadig er et popband. Melodierne er så gode, at når man kommer sig over det første chok, så sidder man faktisk med en rigtig catchy popplade.

The Fiery Furnaces. 'Widow City'. Album. Thrill Jockey/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af