Air – endnu en dag på kontoret

Store Vega lagde mandag aften kulisse til Jean-Benoît Dunckels og Nicolas Godins første besøg i Danmark siden udgivelsen af albummet ‘Pocket Symphony’. Men det var de gamle kendinge fra debuten ‘Moon Safari’ fra 1998, der løftede koncerten fra det kedsommelige til det vedkommende.

Air vekslede mellem de velkendte og luftige electronica-kompositioner og et mere rocket og guitarpræget udtryk, der til tider ramte plet lige ned i kedsomheden, men momentvis anede man også en ligegyldighed. Gentagende gange under koncerten var det svært at spore en egentlig entusiasme og spilleglæde på scenen, hvilket mest af alt fik det til at minde om endnu en dag på kontoret. Instrumentale numre blev leveret med fornem sikkerhed, men det rakte desværre ikke til mere end pæn baggrundsmusik. Dette savn af vilje og entusiasme blev besvaret med ‘Don’t Be Light’ fra albummet ‘10.000 Hz Legend’, hvor det pæne og melankolske greb om begivenhederne blev sluppet til fordel for en afstikker ud i støjende trommer og forvreden guitar.

Det var ganske tydeligt, at publikum og band blev forenet, idet tonerne blev slået an til de store klassikere fra ‘Moon Safari’. Med numrene ‘Kelly Watch the Stars’ og ‘Sexy Boy’ var det som at komme hjem igen. En lyd af skrøbelig melankoli strømmede ud fra scenen og gled over i udsøgt electropop. Mens et stjernetæppe udgjorde baggrunden, leverede Dunckel og Godin ganske fortrinligt, hvad publikum var kommet efter. Desværre var der bare for langt mellem stjernerne.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af